Kinesist in Sterrebeek …

… en onmiddellijk de perfecte gelegenheid om dit eerste blogartikel te wijden aan een persoonlijke voorstelling.

Als kind droomde ik er steeds van professioneel drummer te worden, liefst dan nog bij de Foo Fighters šŸ˜‰ (LINK). Groot was dan ook de teleurstelling als bleek dat de Fooā€™s al hun vaste drummer gevonden hadden. Gelukkig had ik naast mijn liefde voor muziek ook een grote passie voor sport en revalidatie. Vandaar dat mijn keuze voor Kinesitherapie & Revalidatiewetenschappen aan de VUB snel gemaakt was. Tijdens mijn opleiding en de verschillende stages heb ik ontdekt dat kine meer is dan enkel mensen masseren zoals vaak gedacht wordt. Een goede kinesist moet in de eerste plaats kunnen luisteren naar de patiĆ«nt, empathisch zijn en goed leren aanvoelen welke therapie het best geschikt zal zijn voor de individuele patiĆ«nt. Daarom kan een therapieplan en behandeling er volledig anders uitzien voor twee verschillende patiĆ«nten met dezelfde medische diagnose. Enkel op deze manier heb je de meeste kans om een goedĀ resultaat te behalen.

Na het succesvol afronden van mijn Master of Science in de Kinesitherapie was mijn honger naar kennis nog niet volledig gestild. Een bijkomende Masteropleiding in de Manuele Therapie leek de perfecte aanvulling hierop. Na het beƫindigen van deze opleiding kon ik al snel mijn eerste praktijkervaring opdoen in de Kinetiek, een kinepraktijk op de campus van de VUB in Etterbeek, waar ik nog steeds deeltijds werk en uitsluitend wervelkolomgerelateerde aandoeningen behandel.

Gedurende mijn opleiding had ik de ambitie om later een bloeiende praktijk op te starten, gespecialiseerd in de behandeling van wervelkolomaandoeningen en revalidatie van sportletsels. Deze kans deed zich sneller voor dan verwacht en plots was ik de trotse eigenaar van een eigen kinepraktijk in Sterrebeek.

Welkom bij Body & Spine

 

 

PS: de muziekmicrobe ben ik nog steeds niet kwijtgespeeld, dus geef me gerust je favoriete playlist door en dan zorg ik voor de rest!

Bruno Luca, kinesist inĀ Sterrebeek.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.