Fasciatherapie

Fasciatherapie

 

De fasciatherapie ( MDB ) is een zachte, niet-manipulatieve vorm van behandelen via het bindweefsel.

Fascia been

De behandeling steunt op drie pijlers, die in iedere behandeling min of meer aan bod komen :

  • De Manuele Behandeling,
  • De Bewegingstherapie (oefeningen) en
  • Het Gesprek

 

De therapie richt zich op zowel lichaam als geest.

 

Wat voelt u als patiënt?

De fasciatherapeut gebruikt zijn handen om zachte bewegingen (trage druk- en rektechnieken) te maken op de huid, over de onderliggende structuren.

 

Via de fascia werkt de therapeut in op diepere structuren : spieren, pezen, bloedvaten, zenuwen, ingewanden, botten en gewrichten.

 

Met verschillende handgrepen zoekt de therapeut naar verkrampingen en blokkades en met trage bewegingen, die het ritme van het bindweefsel volgen, tracht hij weefsel te ontspannen en daardoor pijn te verminderen en beweeglijkheid te verhogen. Door deze ontspanning voelt u ook een verlichting van psycho-emotionele stress. (De Manuele Behandeling).

 

Gedurende de sessie, wordt u gevraagd bewust de bewegingen te volgen en te beschrijven wat u voelt of welke de effecten zijn.

 

Als resultaat moet u weer comfortabel kunnen bewegen.

 

Eens u de bewegingen heeft “gevoeld” met hulp van de therapeut, worden oefeningen gegeven volgens dezelfde principes, nl. zachte, trage en bewuste bewegingen. (Bewegingstherapie). Deze oefeningen gaan van eenvoudige bewegingen in lig, zit of stand tot uitgebreide bewegingskettingen.

 

Deze bewegingsoefeningen zijn nodig om het resultaat te behouden en in de toekomst dezelfde problemen te vermijden.

 

Van belang is dat tijdens/na de behandeling plaats wordt gemaakt om de opgedane ervaring te verwoorden (Het Gesprek), wat zorgt voor een nog diepere dimensie aan de behandeling.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.