EMS-training bij Body & Spine

Vanaf vandaag kan je bij Body & Spine, naast kinesitherapie en manuele therapie, ook terecht voor EMS-training.

EMS-watte? EMS staat voor ElectroMyoStimulatie en houdt in dat je je spieren gaat activeren door middel van elektrische stimulatie.

Eigenlijk is dit een oud principe dat in de 18de eeuw reeds ontwikkeld werd in de revalidatie van patiënten met een verlamming waar de spieren extern gestimuleerd werden om ze zo terug sterk en gezond te krijgen en het herstel te bevorderen.

Vele jaren later werden hier toepassingen op bedacht, de ene al wat ludieker dan de ander.

Butterfly absDenk bv aan de Butterfly Abs die iedereen wel op tv gezien heeft indertijd. Een wasbordje krijgen door in de zetel te liggen met een zak chips op de schoot! Klinkt een beetje té mooi om waar te zijn, niet?

Helaas kunnen we de menselijke fysiologie niet om de tuin leiden met elektriciteit. Wil je afvallen en/of gespierder worden dan zijn er 2 dingen die een grote rol zullen spelen: voeding en beweging.

EMS kan echter wel nuttig zijn in combinatie met beweging en daar hebben de makers van de E-Fit goed op ingespeeld.De E-Fit bestaat uit een aansluitend pak met ingebouwde elektrodenpads voor de verschillende spiergroepen (borst, rug, buik, armen, billen, bovenbenen en kuiten) die elk afzonderlijk bediend kunnen worden door een coach via een besturingsmodule. Op die manier kunnen er allerlei oefeningen uitgevoerd worden, zoals die ook in een klassieke personal trainingsessie worden gegeven, maar wordt door extra stimulatie van de spieren een veel beter resultaat bereikt. Met behulp van het pak kan je veel intenser op bepaalde spiergroepen gaan werken dan dat je met klassieke oefeningen kan bereiken. Daarnaast is er door de hogere activiteit in de spieren, minder tijd nodig om hetzelfde resultaat te bereiken met de E-Fit als in een fitness.

20 minuten trainen met de E-Fit komt overeen met 90 minuten trainen in de fitness.

Doordat je met E-Fit ook persoonlijk begeleid wordt door een kinesist zal je ook sneller je resultaat bereiken dan wanneer je aan je lot wordt overgelaten in een fitness en weet je ook welke oefeningen je kan doen in het geval van klachten.

De E-Fit is dus geschikt voor mannen en vrouwen die:vrouwarmzwaai

  • niet veel tijd hebben of willen besteden aan sporten, maar toch resultaat wensen
  • aan hun lichaam willen werken (afslanken, spiertonificatie, anti-cellulitis, …)
  • graag persoonlijk begeleid worden in plaats van in een grote fitnessruimte te moeten sporten
  • met klachten zitten of een geschiedenis hebben van klachten waardoor ze toch voorzichtig willen zijn met sporten

Meer vragen of wil je het graag eens uitproberen? Stuur dan een mailtje naar info@bodyandspine.be

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.